Onze basisschool, de Siaya Central Primary School, presteert onder leiding an George Ochieng zeer goed. De school is bijna de beste van Kenia. Zoals te verwachten groeide het aantal leerlingen in korte tijd tot 2055.

IMG_0878De cijfers voor het jaarlijkse eindexamen zijn er bepalend voor of een leerling verder mag
leren op een secondary school. Dat het aantal leerlingen met voldoende examen resultaten op onze school hoog ligt zal U niet verbazen. De Stichting probeerde voor zoveel mogelijk onvermogende leerlingen schoolgeld bijeen te sprokkelen waardoor zij een secondary school konden bezoeken. Het ging om behoorlijke bedragen, gemiddeld € 850 per leerling per jaar.

Op een gegeven moment waren er dan ook geen
mogelijkheden meer om aan schoolgelden te komen.

Juist op dat moment meldde zich iemand die bereid was zoveel te doneren dat de Stichting hiermee haar eigen secondary school kon bouwen. Een diep gekoesterde wens ging in vervulling. Immers, kinderen van arme ouders en met hoge eindexamen cijfers konden nu pro deo mee doen op onze eigen secondary school.
Eind 2015 kon, na grondige voorbereidingen door George, gestart worden met de bouw
van de Siaya Central Secondary School. Eind 2016 stond er een schitterende secondary school. Op 3 januari 2017 kon gestart worden.


IMG_0561

Ociële opening werd op 8 februari 2017 door onze ambassadeur in Kenia, Frans Makken, verricht.
logosponsoren
goededoelenafrika