Het is al weer twee jaar geleden dat Celine, de vrouw van George, ontdekte dat er nogal wat oude mensen zijn, die zich niet meer kunnen redden en hun kinderen hebben verloren. Niemand kijkt naar hen om en zij zijn gedoemd weg te kwijnen, te verhongeren zeg maar. Zij gaan een onzalig einde tegemoet terwijl wij denken deze weerloze oudjes eenvoudig te kunnen helpen.

In de eerste plaats kunnen wij hen, net als de weeskinderen, laten mee eten uit de grote pot. Dat gebeurt nu al, een beetje te vergelijken met het "Tafeltje Dekje" systeem. Misschien hebben enkelen ook medicatie nodig. Het is dan ook een prettige bijkomstigheid dat ik als Rotary arts veel ervaring heb op dit gebied.

Ik verwacht dat velen alleen al door deze aanpak sterk zullen verbeteren. Maar een paar van hen zullen een heus onderdak nodig hebben. Voor hen is George doende een huis te bouwen. We gaan dit huis "Fransiens Shelter" noemen. Immers zij heeft zich zo geweldig ingezet voor dit gebouw.

We gaan niet alleen oude mensen in dit huis een onderkomen bieden, ook mensen die, om welke reden dan ook, een tijdelijk onderdak nodig hebben zijn welkom tegen een redelijke vergoeding. Het gebouw komt te staan dicht bij de weeshuizen en de maïs loods. In die buurt is altijd wat te doen en dat is prettig voor oude mensen denken wij….


Hieronder vindt U de bouwtekeningen.
fransiensshelter
logosponsoren